fbpx

Thuiszorg met passie, betrokkenheid en eerlijke communicatie in Amsterdam Zuidoost, Oost, Buitenveldert en Diemen.

Broeder en Zuster Zorg levert verpleging en verzorging in diverse delen van Amsterdam, waaronder Amsterdam Zuidoost, Oost, Buitenveldert en Diemen. Ons team zorgt voor een wijkgerichte aanpak, waarbij wij u met veel persoonlijke betrokkenheid en open communicatie verzorgen.

Neem direct contact op via email team1102@broederenzusterzorg.nl of telefoon 088-2206011

 Iedereen heeft een andere zorgbehoefte. En juist daarom vinden wij persoonlijke betrokkenheid bij onze cliënten zo belangrijk. Wij staan voor u klaar om de beste thuiszorg te leveren in Amsterdam. Wij zijn transparant, servicegericht, lokaal en betrokken.

In uw wijk in Amsterdam Zuidoost, Oost, Buitenveldert en Diemen hebben wij een zorgteam klaarstaan, zodat de zorgtaken snel kunnen worden opgepakt.

Leer ons team beter kennen op deze pagina!

Het team

Wij – team 1102 – staan bekend om onze betrokkenheid bij onze cliënten en om onze open communicatie. Wij luisteren naar uw wensen en leggen u daarnaast graag ons proces uit. Wij staan klaar voor u, maar u wordt zelf – eventueel samen met uw familieleden – betrokken in het beslissingsproces. Wij zijn altijd bereikbaar dankzij het 24/7 telefoonplan en e-mailbeleid.

Bij ons werken? Wij zijn altijd op zoek naar gepassioneerde zorgmedewerkers!

Wat zijn de kernwoorden van ons team bij Broeder en Zuster Zorg?

 • Betrokkenheid
 • Persoonlijk
 • Vertrouwen
 • Transparant
 • Oprechtheid
 • Respect
 • Flexibel

Zorgdiensten in Amsterdam Zuidoost, Oost, Buitenveldert en Diemen

Verpleging bij u thuis
Persoonlijke verzorging
Dementiezorg
Palliatieve zorg
Thuisbegeleiding

Kosten en indicatie

U hebt een indicatie nodig om de ingezette zorg van onze
verpleegkundige vergoedt te krijgen via uw zorgverzekeraar.

Beschikt u nog niet over deze indicatie? Geen probleem, dan verzorgen wij voor u de aanvraag!

U kunt uw verzoek daartoe indienen via ons Cliëntformulier.

Cliëntformulier

In welke wijken in Amsterdam is Broeder en Zuster Zorg actief?

Broeder en Zuster Zorg is momenteel actief in een aantal stadsdelen van Amsterdam met twee wijkteams, team 1003 (Centrum en De Jordaan) en team 1102 (Amsterdam Zuidoost, Oost, Buitenveldert en Diemen).

 • Centrum
 • De Jordaan
 • Zuidoost
 • Buitenveldert
 • Oost
 • Diemen

 

Hulp nodig in uw wijk? Meld u vrijblijvend aan via ons formulier

Vergoeding van de zorg

Als u een client wilt aanmelden heeft u mogelijk vragen over de vergoeding van de zorg. Wij lichten dit toe op deze pagina. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Verzekering
In de meeste situaties wordt de zorg vergoed door de verzekeraar vanuit het basispakket (Zorgverkeringswet, Zvw). Vanaf 1 januari 2015 wordt verpleging in de wijk, zoals de thuiszorg van Broeder en Zuster Zorg, vergoed vanuit het basispakket. De voorwaarde hiervoor is dat er sprake is van ‘een behoefte aan geneeskundige zorg of een hoog risico daarop’. Dit betekent dat er in dit geval dan ook geen eigen bijdrage en geen eigen risico voor de zorg thuis geldt, maar deze volledig gedekt wordt. U moet dan bijvoorbeeld denken aan verzorgende en verpleegkundige hulp zoals lichamelijke verzorging, medicijnen geven, wondverzorging, enzovoorts.

Persoonsgebonden budget
Door middel van het persoonsgebonden budget (pgb) kunt u – als verzekerde – zelf zorgaanbieders kiezen, zoals Broeder en Zuster Zorg. U kunt het persoonsgebonden budget aanvragen bij de zorgverzekeraar. De regels voor uw persoonsgebonden budget kunnen per zorgverzekeraar verschillen, dus ga dit na bij uw zorgverzekeraar.
Zorg in natura
Het kan zo zijn dat de zorgverzekeraar een overeenkomst heeft met de zorgaanbieder (Broeder en Zuster Zorg) om zorg te leveren. In dit geval betekent het dat wij afspraken hebben met uw zorgverzekeraar. Ook in dit geval vergoed de zorgverzekeraar de kosten van de zorg. Dit wordt direct tussen Broeder en Zusterzorg en de verzekeraar afgehandeld.

Contact met Broeder en Zuster Zorg Amsterdam Zuidoost, Oost, Buitenveldert en Diemen

Heeft u een vraag of wilt u een cliënt aanmelden? Neem contact op met ons team in Amsterdam.

E-mail: team1102@broederenzusterzorg.nl
Telefoonnummer van het team: 088 – 220 6011

Volg ons op:

Neem contact met ons op

Algemeen: 088 - 220 6000
Zorg Noodlijn: 088 - 220 6005
Fax: 088 - 220 6002
Regio Rotterdam: 088 - 220 6030
Regio Amsterdam: 088 - 220 6011
Regio Amsterdam (Centrum, Jordaan): 088 - 220 6012
Regio Gooi en Vechtstreek: 088 - 220 6015