Dutch English
Edine: Je bouwt echt een band op samen.

Edine werkt al een aantal jaar in het team van Gooi en Vechtstreek (team 1272). Dit doet ze met veel plezier! Maar hoe is ze eigenlijk gestart? En waarom is ze dit werk gaan doen? De hoogste tijd om Edine beter te leren kennen!

Hoe ben je in de thuiszorg terecht gekomen?
“Ik was zelf op zoek naar een bedrijf waar ik meer ervaring op kon doen in verband met de toenmalige opleiding die ik toen deed. Ik werd toen doorgestuurd naar Zorgbruggen. Ik had een hele goede eerste inwerkdag. Ik werd ingewerkt door een collega. In deze vijf dagen beviel het me heel erg. Sindsdien ben ik er gebleven.

Ik was bezig met mijn studie en kon tegelijkertijd werken. Uiteindelijk hebben ze gevraagd of ik wilde blijven.”

Wat vind je leuk aan de thuiszorg?
“Je bent één-op-één met cliënten en krijgt een echte band met deze mensen.”

En hoe ervaar je het om te werken bij Zorgbruggen?
“Dat ervaar ik enorm goed! Het zijn hele leuke collega’s. Je bouwt RTP Slot echt een band op samen. Als er vragen zijn kun je ook altijd terugvallen op de team regisseurs en coördinator. Dat is enorm fijn. Samenwerken – hoewel een deel van het werk individueel is – gaat dus prima.”

Heb je een tip voor anderen die dit werk ambiëren?
“Als je gaat werken in de thuiszorg is het belangrijk dat je je eigen grenzen aangeeft, dat je sociaal bent én dat je plezier erin hebt natuurlijk.

Communicatie is het allerbelangrijkste. Loop je ergens tegenaan? Maak het dan bespreekbaar met de leidinggevende of de cliënt. In ons team kan dat gelukkig.

Mijn grootste tip is uiteindelijk: geniet ervan. Je hebt wisselende dagen, soms is het alsof je gewoon bij een bekende thuis komt, andere dagen moet je weer meer op je strepen gaan staan.”

Wat is iets dat je altijd is bijgebleven?
“Een mooi compliment dat ik ooit heb gekregen is van een cliënt waarmee ik een goede band heb. Deze persoon was heel dankbaar en wilde mij iets geven. Dat kunnen we natuurlijk niet aannemen, maar met dit gebaar Slot Gacor Gampang Menang gaf deze persoon wel aan hoe dankbaar zij is. Zij zei hierbij letterlijk: “ik ben zo blij dat ik op jullie kan bouwen op de momenten dat ik er alleen voor sta.”

“Dan de laatste vraag… wat eet het liefste als ontbijt ;)?”
Pannenkoeken! Met een lekker kopje thee.